Quantcast
Channel: as
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1975

Când Dumnezeu mi-a făcut semn (1)

$
0
0



Dr-luiKathryni s-a cerut de cătreDuhul Sfântsă primească  "Vocea Mamei/Tatalui Dumnezeu". Toate comunicările care i s-au transmis zilnic, în perioada feb-2012/mai 2013, au fost înglobate sub titlul ”Când Dumnezeu mi-a făcut semn” (n.m., traducerea adliteram ”Când Dumnezeu m-a ciupit de picior”, în 161 de părți.

Kathryn
Partea1. Invingedepresia prin șasepași simpli.


deKathrynE.mai, PsyDpe06/02/12
                       
       Depresianuesteundezechilibruchimicsauocondamnare pe viață. Aceastaesteunsentiment. Unsentimentesteunrăspuns direct lao idee. Schimbăideea,dacă vrei să schimbi sentimentul. Ideile din spateledepresieispun, de fiecare dată, ceva de genul: "nu am ceea ce am nevoie”, ”viațaasta e de rahatsau”numerită încercat."  

Pune piciorulîn prag!Renunță la tentația de a avea ideinegativeși concentrează-te asupra acțiunii din acel moment.
       Aceștia suntprimii pași care te ajută să schimbimodul în carete simți la un moment dat. Estegreusă schimbiideea pe care ai așezat-o ca fundament comportamental, așa că începecuacțiunile tale de moment, șivechileideitoxicevor dispăreaînfundalși-și vor pierde aderența asupra gândirii tale, făcând ca depresia să devină oamintire indepărtată.


      1. Trăiește-ți și iubește-ți viața!Pe bune. Dacă eștideprimat, probabil căîți urăști propria viață. Schimbă această atitudine!Îți explic mai jos cum să faci asta. 

       
      2. Dacă nu ești într-o bună dispoziție, sau dacă te doare ceva, nu te mai gândi la asta. Altfel zis: nu-ți mai ”plânge de milă” și nu căuta ”un umăr pe care să plângi”. Cu cât te focalizezi pe acea nemulțumire, pe acea durere etc. cu atât îți vei face mai rău. De ce? Pentru că singur îți produci energia care-ți alimentează durerea.Depresiafuncționează în același mod. Cu cât te vei gândi că ești deprimat, cu atât sentimentul va lua proporții.

      3. Nu te mai gândi la ceea ce cred alții despre tine sau despre suferința ta. Ei au propriile lor probleme. Nu mai face aprecieri negative asupra lor, asupra comportamentului lor sau asupra a ceea ce spun ei depreciativ despre tine sau despre alții. Din acest punct de vedere, fiecare cu viața lui, cu concepțiile lui cu tabieturile lui. Dacă vrei ca exemplul tău bun să fie urmat de ceilalți, nu le cere aceasta, nu te da tu de model. Lasă-i pe ei să observe diferențele și să ia ceea ce cred că li se potrivește.
 
     4. Depresiaesteocombinațiedesentimente: furie, mânie direcționată către alții sau către tine însuți. Fii atent la momentul în care este gata să se declanșeze satrea ta de enervare. Dacă ai pierdut momentul, mergi într-un loc izolat și ”descarcă-te”: lovește un obiect nedeteriorabil, cu furia care să-ți stingă impulsul, scoate un țipăt. Fă-o până când te liniștești.

        
     5. Uită-telalume, privește în jurul tău și observă cum este făcut totul. Reaprinde în tinesentimentul demirarepe care l-ai avut când erai copil. Curiozitateamoareatunci când eștideprimat, pentru că ești concentratîn interiorîn locdeexterior.
 
      6. ceva bun, care să servească cuiva.Mergi în stradă și uită-te în jurul tău.Vei găsi, sigur, pe cineva care să primească gestul tău de bunăvoință: un bătrân care are nevoie să treacă strada, un câine care tânjește după o mângâiere, un nevoiaș autentic, o hârtie aruncată lângă coșul de gunoi, un om care stă îngândurat pe o bancă, o minge scăpată de sub controlul unor copii; admiră ”icoana” mamei care-și plimbă copilul în brațe sau în cărucior, zâmbește perechii fericite care trece pe lângă tine etc. Vei găsi ceva de făcut în fiecare asemenea cazuri. Măcar salută și zâmbește celui cu care te întâlnești.
Îți spun eu: asemenea gesturi mărunte contează enorm și te ajută să devii mai puțin preocupat, mai puțin deprimat și mai încrezător. Energia ta benefică se transmite și celor pe care-i întâlnești.    
 Dacăați făcutlucrurile de mai sus, ați începutdeja programul de transformare a ființei care sunteți.

     Cu privire lalocul de muncă: voi trăiți într-oculturăîn care se consideră călocul de muncăar trebui săîndeplinească unele cerințe și să vă aducă satisfacții, recompense cât mai mari și fericire. Fii realist și apreciază-te corect, nu te considera un MichelangelosauStravinsky, dacă, în inima ta, simți că nu ești. Supraevaluarea este o puternică sursă de nefericire. Fii fericit cu izbânzile tale mărunte, cu creativitatea ta mediocră și nu te lansa în proiecte pe care de la început cunoști că nu le poți finaliza fericit. Asta este ceea ceconteazăcu adevărat

     Dacăîți urășticu adevăratlocul de muncă, schimbă-lcât se poate de repede, chiar dacă ești bine plătit.Mult mai sănătos și indicat este să prestezi o muncă cu plăcere, dar pentru care ești prost plătit, decât să lucrezi fără satisfacție, pe un salariu foarte bun. Caută-ți un colectiv de muncă format din prieteni nu din cei care-ți fac concurență.
      Dacă urmațisinceraceste instrucțiuni simple(deși, desigur, nuatât de ușor de aplicat) în fiecare zi, veți simți cumnorul întunecat al insatisfacțiilor, suferinței și neîmplinirilor se îndepărtează de voi iar cerul existenței voastre va deveni unul senin și luminos.


SURSA: http://www.whoneedslight.org/index.html

(C.M.)


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1975

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48